Ahad, 7 Mac 2010

cerita2 yg buat haku rase tak best...

salam..

haku kembali.. dah ade orang tegur,haku sekarang dah jarang2 update blog.. haish.. kebelakangan nie,haku sgt busy.. tapi,mulai hari nie haku akan curi2 mase untuk wat new entry k.. haku baru je balik dari jb , laupun dapat luangkan mase sekejap je dgn family tu dah memadai daripada tak jumpe family langsung..

baru seminggu haku tak balik,haku dah dapat dengar cerite2 yg x sedap la telinge haku nak mendengarnye.. rupa2nya dah seminggu ayah haku tak sihat,sorang pun tak nak beritahu haku... patutla hari tu haku rase sangat tak best je.. act,haku paling risau lau ayah haku sakit.. yelah,orang dah berumur nie lau sakit amik mase yg lame nak sembuh.. haku balik nie pun,ayah tak berape sihat lagi.. still nampak la yg beliau tak sihat.. sangat risau,selalu doa ayah diberikan kesihatan tubuh badan.. hurm.. dah seminggu gak le ayah haku tak turun ke laut,duit belanje keluarga agak terjejas sikit la.. sebak lak bile dengar ayah cakap macam tu tadi sebelum beliau bertolak balik ke jb.. haish,rase macam haku nie menyusahkan pulak..

satu lagi,bile haku balik mesti haku dapat dengar keluhan and luahan hati adik2 haku kat rumah tu.. kesian lak haku dengan diorang.. hurm,haku hanye mampu menyedapkan hati diorang dengan bagi sedikit harapan.. laupun masih jauh lagi harapan tu,tapi adik2 haku akan kembali ceria bile mendengarnye.. atien,kuri.. tunggu ye,akak perlukan tamatkan ape yg akak mulekan nie dulu.. pasnie korang tak payah nak rase tak puas hati ke hape.. kepada abang2 haku,haku dah tak tahu nak cakap ape.. haku harap korang akan sedar la dengan sikap korang yg sekarang nie.. laupun korang dah ade keluarga sendiri,tapi tanggungjawab korang kat keluarga masih belum terputus sepatutnye.. tapi ape yg berlaku sekarang?? tepuk dada,tanye la diri korang tu.. haku bukan budak kecik lagi,yg tak tahu ape2.. korang jangan ingat haku tak tahu..

perkare2 macam nie sangat merunsingkan kepale haku nie.. siyes,kadang2 haku rase macam nak marah nak luahkan je ape yg haku tak puas hati.. tapi haku masih sedar kedudukan diri haku sebagai seorang adik.. mak ayah haku hantar haku sambung belajar bukan untuk jadikan haku seorang adik yg kurang ajar dengan abangnye.. hurm,entahla... hanye mampu haku doakan,korang berubahla...

6 ulasan:

Jawa a.k.a USERMODE berkata...

hopefully ur dad will get better soon and tentang abang2 kamu, insyaAllah they'll be better later. :)

Deqmie berkata...

abg... thanks ye.. adik pun harap ayah cepat sembuh..pasal abg2 adik tu biarla mereka,mls nk pikir dah..

Fathi Adha berkata...

semoga ayah anda mendapat kesihatan yg sempurna, bykkan berdoa...insyaAllah..

Deqmie berkata...

fathi,thanks ye.ayah sy belum sihat sepenuhnye,agak risau la.ye,sy akn selalu doakn ayah diberikan kesihatan tubuh badan..

chenuha berkata...

daya sabarlah menghadapi dugaan ini,ini hanya ujian ader lagi orang yang dapat ujian lagi susah cam PAD170...apepon ni ader hikmahnyer...hopefully your father become better ok..:))

Deqmie berkata...

thanks tikah... :)