Sabtu, 6 Ogos 2011

masih ingat lagi permainan zaman kanak-kanak?

salam..
hehe jum kita mengimbau zaman kanak-kanak lagi..
kali nie kita cerita pasal permainan time kecik-kecik dulu..
permainan nie korang mesti tahukan?
dulu time tunggu nak masuk kelas agama
saya dan rakan-rakan akan penuhi masa terluang dengan main ceper..
hehe sampai ustaz penah anjurkan pertandingan ceper
cool tak?? hehe
yang nie pulak, semua budak lelaki mesti tahu kan..
dulu suka tengok abang-abang saya main guli..
kalau menang masyuk oooo..
dapat banyak guli dan guli yang power-power..
sampai sekarang peninggalan guli-guli yang dimenangi abang-abang saya masih ada
cuma jumlahnya telah berkurangan,,



saya panggil permainan nie, baling tin..
korang pulak panggil apa ya?
hehe feveret haku nie time kecik-kecik..
gi kat tempat makcik-makcik buang sampah
cari tin susu,pilih yang elok-elok je supaya boleh susun cam ala-ala piramid..
sekali baling... berdentang denting la bunyi tin jatuh..
owhhh rindunya saya dengan bunyi-bunyi itu.. :)

patung kertas nie pulak feveret gadis-gadis..
seronok je kan boleh tukar-tukar baju dia..
nak beli patung yang real tak mampu..
beli yang nie je mampu..
sibuk nak tunjuk patung kertas siapa yang paling cantik kan kawan-kawan..



saya suka kumpul pemadam yang comel-comel nie..
bila ada design baru sibuk nak tunjuk kat kawan-kawan..
pastu adala yang jeles, then ada la yang berebut nanti..
seronoknya zaman kanak-kanak..
kita semua naifkan time tu


dulu suka main lompat getah..
mak selalu marah..
tak elok main lompat getah depan budak lelaki
tak sopan katanya..
tapi bestkan..
siapa dapat lompat paling tinggi
semua orang mesti cakap
"wah !!! terer la kau !!"
hehe



6 ulasan:

Amirul Aqiim berkata...

dulu masa kcik2 sy slalu beli permainan dlm kotak..

tora, dendang..

tora dtg lagi! dengan permainan kipas berpusing!

camtulah iklannya.. keh3 ^^

Deqmie berkata...

hee saya pun,, beli sbab nak mainan dia kan.. hehe siap kumpul banyak2 then citer kat kawan-kawan.. :)

el berkata...

semua menan kat atas adalah menan el ms kecik2...byk gak menan ms kecik2 dulu2..cam korek kundi...main tembak2 pki terung kecik tu..main msk2 siap potong daun2 lg hahahaha..tp ms kecik terer main getah..zeropointttttttt hahahaha indah sggh ms kecik2

Deqmie berkata...

hehe. tula kalau nk diikutkan byk lagi kan permainan time kecik2 dulu.. hehe yup,sgt indah :)

perondajaketbiru74 berkata...

kluang man terbaik

Deqmie berkata...

hehe.. kluang man dlam entry lagi satu.. :)