Ahad, 25 Julai 2010

diam lagi baik..

salam..
duduk dalam bilik nie buat haku sesak + semak + lemas.
buat haku nak stay luar terus tak nak balik dah bilik nie tapi.....
haku kene relakan hati dan diri jugak ingat misi ko kat sini cik dayah oi
takkan sebab perkara macam tu ko dah give up

apa sangatla sindiran yang ko dapat dan privacy ko yang tak dihormati orang
ko kene kuat
jangan pedulikan tu semua

jangan penah ada rasa iri hati dengan orang lain
be yourself..
tabahkan hati


ala ko kan dah lali dengan cacian dan makian
dari manusia-manusia
yang bermulut puaka..
haku kuat
tapi tak sanggup la
orang yang dulu time dia susah ko tolong,ko jage dia time sakit
buat macam tu kat ko

siyes haku terluka..

bukan nak mengungkit..

tapi kadang-kadang haku rasa macam melepaskan anjing tersepit je

haku lebih suka berdiam diri dalam bilik nie

rumate yang lain dah mula perasan
"dayah ko ok tak? asal ko sekarang banyak diam dowh"
haku hanya jawab "takde apa yang haku nak cakap lagi"
dalam hati "diam lagi baik
dari haku sakitka
n hati orang"



2 ulasan:

shiyda berkata...

silent is better dear ~ =)

Deqmie berkata...

shiyda.. yup,betul tu..
thanks :)