Rabu, 29 Februari 2012

berdiri di kaki sendiri

assalamualaikum..

wahhh, terasa lama tidak publish new entry disini.. banyak perkara menjadi penghalang :)
kekangan masa, terlalu sibuk dengan hal yang lagi penting,, siyes terasa rindu,bukan tidak menjenguk langsung tetapi hanya sekadar melihat di dashboard..





berkaitan dengan tajuk diatas itu, hari ini saya membuat keputusan untuk kepentingan sendiri.. saya cuba mneguji diri dengan membuat keputusan dan bersedia menghadapi segala risiko.. umur yang menginjak ke angka 21 tahun, menyedarkan saya tentang belajar membuat keputusan untuk diri sendiri.. bukan tidak pandai membuat keputusan tetapi saya ragu-ragu dengan keputusan yang dibuat. Alhamdulillah, perubahan yang saya cuba lakukan memberikan satu aura positif tentang diri saya sendiri..


sudah tiba masanya untuk saya berkelakuan seperti umur itu.. masih terngiang-ngiang ditelinga ketika mama mengatakan saya terlalu bersifat keanak-anakan. saya sudah dewasa mama. perubahan tidak mungkin berlaku sepantas kilat.. itu bukan perubahan tetapi lakonan. bagi saya proses perubahan mengambil masa tertentu bersesuaian dengan diri individu tersebut.


banyak yang perlu saya ubah, saya memerlukan masa dan sokongan. faktor pendorong untuk saya menjadi lebih matang adalah kerana saya memikul tanggungjawab sebagai harapan keluarga. tidak mungkin saya masih mahu terus di takuk yang lama.



insyAallah saya akan berubah ke arah yang lebih baik :)




p/s : sahabat blogger, doakan saya :)

4 ulasan:

ain dzaya berkata...

semoga perubahan membawa pada kebaikan :*

Tanpa Nama berkata...

Salam kenal.... ^__^


feel free to visit my new blog :)
http://mrsnon.blogspot.com/

Razil Tahir berkata...

we got the same thinking,
saya nak sangat saya membuat keputusan yang besar untuk saya pada usia 21. and it happened.

Syukur sangat dapat menjadi lebih matang... :)

kaizen berkata...

gud luck!!! usaha, doa & tawakal....