Selasa, 21 Jun 2011

tak boleh cakap sopan ke??

salam..
berkenaan tajuk kat atas tu..
tadi petang haku pergi KFC alor gajah,
sebab tetiba teringin nak makan..

KFC alor gajah tu memang selalu penuh..
tengah menunggu giliran di layan nie..
ada lah sorang makcik and family dia Q kat sebelah haku

dahla order macam-macam
and banyak pulak tu..
kena bayar memang lebih dari biasalah..
tu hak masing-masingla kan, bukannla nak pertikaikan.
makcik tu haku rasa orang kaya la kot.
pekerja tu layan dia sopan je
yang makcik tu nak tinggi suara and cakap kasar pulak..
kononnya nak cakap pekerja tu lambat buat kerjala..
makcik oii
pekerja tu tahula apa dia buat..
sabar boleh??

haku pula yang rasa marah kan..
yela haku rasa macam
rude giler makcik nie
miskin ke kalau cakap elok-elok makcik oii
tak luak pun harta tu haa..
kerek gila..

satu yang haku suka KFC alor gajah nie
pekerja dia layan kita sangat baik,sentiasa dengan senyuman..
memang good service quality la kan.
even makcik tu bagi reaksi macam tu
pekerja tu still senyum..
tabik la!!


p/s: kalau kita berharta sekali pun, janganlah miskin dengan budi bahasa :)

4 ulasan:

syrupmasin berkata...

biase lah tuh nk tunjuk dy berlagak..

Naz berkata...

kfc alor gajah... x pernah g sana walaupun selalu lalu sana kalo balik kg sebelum jln baru tu siap. apa2 pun syabas pada staff kfc pasal sabar dan maintain cool :D

Deqmie berkata...

syrup masin : tula pasal.. menyampah giler dgn orang mcm tu.. cakap elok-elok boleh, dahla pekerja tu layan dia sgt baik

Deqmie berkata...

abg naz: pasnie balik kg meh la singgah uitm jap.. hee :P